Goirle, NL

SPARRING PARTNER VOOR ONDERNEMERS

HELPEN MET IDEATION – PROBLEM SOLVING – SPARREN – BUSINESS DEVELOPMENT

Als sparring partner help ik tijdens de reis naar volwassenheid, richting de stabiliteitsfase. Help ik jouw droom waar te maken. Zorgen we er samen voor dat ondernemen leuk blijft. Komen bij de minder dan 1 procent die de finish halen…

Start van de race

Start fase

Net als het leven start een onderneming met de geboorte van een idee, een briljant idee wat je tot leven wil brengen. Met veel creativiteit, veel energie maar ook veel vragen. Je neemt het risico en gaat met hart en ziel van start en volgt je droom. Je leert te lopen met vallen en opstaan. Je gaat het risico aan en richt je volledig op resultaat. Je werkt hard mee en veel verandert continue. 

Van alle ondernemingen stopt al 30% binnen een jaar. In de startfase en beginjaren zit veel creativiteit en energie. Maar er zijn ook veel vragen. Een duidelijke strategie ontbreekt vaak op vlakken als prijs en positionering in de markt.

Ik help om antwoorden te vinden in deze zoektocht naar de kern en positie van je onderneming. Naar het waarom, wie, wat, hoe en vooral ook wanneer.

Happy driver

Go-Go

Je onderneming groeit snel en is succesvol.  Je bent omringd met een paar kundige mensen met vele petten en rollen. De groei is soms moeilijk bij te benen. Van ondernemer word je manager en je moet gaan structureren en je bedrijf schaalbaar maken. Er zijn te veel mogelijkheden.

Ik help om focus te houden en voor te bereiden op wat komen gaat.
Slechts 4% van alle bedrijven doorstaat deze “crisis” naar de volgende fase.

Rider lost map

Puber fase

Slechts 66% van de bedrijven in Nederland bestaat nog na vijf jaar. Je onderneming wordt stabieler maar vraagt ook om het (her)toetsen van je businessmodel.

Intern probeer je als oprichter verantwoordelijkheden en processen over te dragen. Vaak niet helemaal succesvol met interne conflicten en onduidelijkheid. Focus ligt intern en niet meer bij je klanten.

Ik help je te structureren zodat je werkt aan je bedrijf en niet alleen in je bedrijf.

Heading for the finish

Bloei fase

Slechts een kleine 0,4% van de bedrijven heeft de vorige fasen overleefd en komt met een aangescherpte visie weer opnieuw tot bloei. Met weer aandacht voor klanten. Er ontstaat weer gretigheid om te groeien en nieuwe kansen te ontdekken…

Hier gaat mijn hart sneller kloppen in de zoektocht naar nieuwe mogelijkheden.

Finish flag

Flow

Dit is de optimale fase voor groei, het lijkt eenvoudiger te worden om door te groeien. De managers worden nu leiders en bepalen de richting. Er ontstaat meer bureaucratie.

Sparring partner

Een generalist, geen specialist
Een helper van buitenaf

Sparren is klankborden met een outsider zonder belang. In wederzijds vertrouwen en met de juiste klik, magie laten gebeuren door verschillende werelden bij elkaar te brengen.

Sparren heeft tijd, aandacht en vertrouwen nodig voor de beste samenwerking. Ad hoc gesprekken zijn mooi maar vaak ontbreekt de diepgang. Met de juiste verwachting en wat meer tijd krijg je wel diepgang en kunnen er mooie dingen ontstaan. Als externe sparringspartner geef ik dan ook de voorkeur aan regelmatige sessies van enkele uren om zo stap voor stap een mooie reis te maken en ondernemen daar te(rug) brengen waarom je gestart bent. Kunnen helpen in goede tijden, maar zeker voorkomen dat je aan het infuus komt te liggen.


Als generalist met een uitgebreide ervaring op het vlak van prijsstrategie, distributiestrategie, logistiek, marketing en sales kan ik helpen om te komen tot duidelijke inzichten en keuzes. Je verder laten kijken, toekomstgericht. Helpen antwoord te vinden op je vragen. Creatief en kritisch tegelijk.

Mijn bloed begint sneller te stromen als we samen magie kunnen laten ontstaan, vermenigvuldigen, de x, een win-win. Langdurig en betekenisvol.